Produsul a fost adaugat la Favorite!
Produsul a fost sters de la Favorite!

Piese auto Ford Transit 1991-1994

Magazin online de piese auto pentru Ford Transit. Ford Piese Romania vinde piese pentru Ford Transit MK4 1991 - 1994 motorul 2.5 Diesel . Oferim clienților noștri: acces rapid la magazinul online. #2782K6A5K

SerieAn kW/HPCmcCod motor Tip

Piese originale Ford Transit 1991-1994


Piese Ford TRANSIT | 1991 - 1994 | Diesel Diesel T #2782K6A5K

Magazin online de piese auto pentru Ford Transit. Ford Piese Romania vinde piese pentru Ford Transit MK4 1991 - 1994 motorul 2.5 Diesel . Oferim clienților noștri: acces rapid la magazinul online. #2782K6A5K

Ford Transit este o gama de vehicule comerciale usoare produse de Ford incepand cu anul 1965. Vanduta in principal ca autoutilitara, Transit este construita si ca autoutilitara (comercializata sub denumirea Ford Tourneo din 1995), microbuz, sasiu dublu, precum si o camioneta. Peste 8.000.000 de furgonete de tranzit au fost vandute, devenind a treia autoutilitara cu cele mai vandute din toate timpurile si au fost produse in patru generatii de platforma de baza (debutand in 1965, 1986, 2000 si, respectiv, 2013), cu diverse „facelift” versiuni ale fiecaruia.

 
Primul produs al fuziunii Ford a Europei, Tranzitul a fost comercializat prin Europa de Vest si Australia; pana la sfarsitul secolului XX, a fost comercializat aproape la nivel mondial, cu exceptia Americii de Nord, pana in 2013, cand a inlocuit Ford E-Series din 2015. Transit a fost cel mai bine vandut vehicul comercial usor din Europa timp de patruzeci de ani si in unele tari, termenul „Tranzit” a trecut in mod uzual ca marca comerciala generica care se aplica oricarei autoutilitare comerciale usoare din grupul de marimi al Tranzitului. Desi initial proiectat pentru piata europeana, Ford Transit este acum produs in Asia, America de Nord si Europa pentru cumparatorii din intreaga lume. La productia din America de Nord, Transit a castigat locul doi in premiul Motor Truck al anului 2015 al Motor Motor Trend, in spatele pickup-ului Chevrolet Colorado, recent introdus, si in fata noului Ford F-150.
 
Incepand cu 2016, Transit este cea mai vanduta camioneta de orice tip din Statele Unite, inclusiv vanzari de microbuze. Tranzitul conduce cota de Ford la 57 la suta din piata autoutilitarelor full-size din SUA. 
In 1951, Ford Werke AG a lansat seria FK pentru vehicule comerciale, FK care sta pentru Ford Köln, cu vehicule de dimensiuni diferite (FK2000 cu sarcina utila de 2 tone, FK3000 cu sarcina utila de 3 tone, FK3500 cu sarcina utila de 3,5 tone etc.). Seria FK a fost succesorul camioanelor „Rhein” si „Ruhr”. In 1953, seria FK a fost rotunjita cu furgoneta de livrare usoara FK1000 / FK1250 (sarcina utila de 1ton / 1,25 tone), in competitie cu autobuzul Volkswagen tip 2 VW, DKW tip F89L Schnellaster sau Vidal & Sohn Tempo Matador.
 
Ca de obicei in tarile anglo-saxone in acele zile, expertii de marketing Ford au acordat mai multa importanta denumirii modelului / seriei decat etichetei „Ford” ca marca. Zvonurile conform carora Ford a interzis Ford-Werke AG germana sa foloseasca sigla Ford si, in schimb, a introdus marca Taunus sunt de nejustificat. De asemenea, majoritatea produselor Ford britanice nu aveau emblema Ford.
 
Vehiculele comerciale produse la Ford-Werke AG au fost comercializate cu sigla FK, in timp ce masinile de pasageri produse din 1948 in continuare au fost oferite sub denumirea de Taunus, referindu-se la modelul re-produs pre-razboi Ford Taunus G93A.
 
Datorita obiceiurilor europene continentale, seria originala si denumirile de model „FK” si Taunus s-au transformat in marci reale, fiecare cu emblema proprie si modele diferite, comparabile cu modelele Daimler Benz Mercedes sau modelele General Motors Opel. Emblema FK consta din doua ovale usor suprapuse cu „F” de la binecunoscuta emblema Ford in primul si o „K” in acelasi font in al doilea oval. Emblema Taunus a descris prima data Catedrala din Köln; din 1953 pana la intreruperea sa in 1967, steagul orasului Köln a inspirat emblema Taunus.
 
In 1961, Ford a intrerupt intreaga productie de camioane din Germania si a scos marca FK de pe piata din cauza unor defecte grave si, prin urmare, a scaderii puternic a cererii. Furgoneta FK1000 / FK1250, neafectata de aceste defecte datorita designului sau de constructie complet diferit, a continuat sa se vanda bine si a fost oferita acum sub succesul marcii Taunus cu numele de model Transit, pe langa masinile Taunus 12M / 15M si Taunus 17M. Un program comparabil cu Volkswagen, care oferea vehiculelor sale VW Beetle, VW 1500 si VW Bus la fel pe piata continentala europeana. „Noul” autoturism Transit Taunus a fost acum etichetat cu numele modelului Transit (in locul siglei FK) cu litere mari cromate si o emblema „Taunus” mare, precum si o mica inscriptie Taunus care a fost montata si pe spatele vehiculului. . Nou, insa, era un mic logo Ford sub coloana B din dreapta.
 
Prima generatie Transit, sau Transit Mark I in Regatul Unit, a fost introdusa in octombrie 1965, preluand direct de la Thames 400E. Aceasta generatie a avut cea mai lunga perioada de productie a oricarui Tranzit pana in prezent, ramanand in mare parte nealterata timp de 12 ani pana la majorarea faceliftului din 1978, productia totala care a durat peste 20 de ani inainte de a fi in sfarsit inlocuita de noua platforma VE6 in 1986.
 
Autoutilitara a fost produsa initial la instalatia Ford Langley din Berkshire, Anglia (o fosta fabrica de avioane din cel de-al Doilea Razboi Mondial care producea luptatori de uragan Hawker), dar cererea a depasit capacitatea uzinei, iar productia a fost mutata la Southampton pana la inchiderea in 2013 in favoarea. din fabrica de la Izmir, Turcia.
Tranzitele au fost produse si in fabrica Ford Genk din Belgia si Turcia. Tranzitele au fost produse la Amsterdam pentru piata locala de la mijlocul anilor ’70 pana la sfarsitul anului 1981. Aceasta fabrica a avut o capacitate suficienta, deoarece Ford Transcontinental produs acolo a avut prea putin succes (productie totala 8000 in 6 ani). Desi Tranzitul s-a vandut bine in Olanda, nu a fost suficient pentru a salva fabrica, care s-a inchis in decembrie 1981.
 
Tranzitul a fost introdus pentru a inlocui Ford Thames 400E, o mica autoutilitara de control intermediara remarcata pentru pista sa ingusta, care a fost in concurenta cu vehicule similare, dar de dimensiuni mai mari, din autoutilitarele BMC J4 si J2 si Rootes Group Commer PB. Intr-un segment de piata din Marea Britanie, apoi dominat de Bedford CA, concurentul Ford Thames, din cauza zonei de incarcare restransa, nu a reusit sa atraga utilizatorii flotei in numar suficient. Ford a trecut la o configuratie cu motoare frontale, asa cum a procedat in anii 1950 de catre Bedford cu autoutilitarele lor bine considerate din seria CA. Etapa revolutionara a lui Henry Ford II a fost combinarea eforturilor ingineresti ale Ford of Britain si Ford of Germany pentru a crea un prototip pentru Fordul Europei de astazi - anterior cele doua filiale au evitat sa concureze pe pietele interne ale celuilalt, dar au fost concurenti directi in alte. Pietele europene.
 
Ford Transit Mk3
 
Codenamed VE6, platforma Transit din a doua generatie a aparut in ianuarie 1986 si a fost remarcabila pentru noul sau corp care a fost de design „cu o singura cutie” (adica parbrizul si capota sunt aproape de acelasi unghi), iar suspensia fata a fost schimbat intr-o configuratie complet independenta in versiunile SWB. Gama motorului a fost in mare parte neschimbata fata de ultimul model facelift din 1978–1985 Mk.1, desi in 1989 benzina Essex V6 3.0 de inalta performanta a fost inlocuita cu Cologne 2.9 EFI V6, in principal din cauza reglementarilor privind emisiile ca Essex Designul V6 avea aproape 25 de ani pana atunci si inca mai folosi un carburator. A treia generatie Transit a fost dezvoltata sub numele de cod "Triton".
Facelift in 1992 a vazut adoptarea unei suspensii frontale complet independente in intreaga gama, in timp ce un plan de planificare reproiectat a permis utilizarea rotilor din spate simple, mai degraba decat imperecheate, pe derivatul LWB, crescand in continuare sarcina utila - aceste modele sunt identificabile cu putin mai mult faruri rotunjite fata. In Australia, a treia generatie Transit nu a iesit la vanzare pana in martie 1994, dupa o absenta de 13 ani de pe piata respectiva.
Un fatet major pentru Transit in 1994 a oferit Transit un nou nas si tablou de bord, impreuna cu motorul cu 8 valve DOHC de 2,0 L, gasit in Ford Scorpio din 1993 pana in 1998. Este similar cu unitatea anterioara Sierra DOHC, dar fara distribuitor si foloseste unitatea de control a motorului de nivel CE-V actualizata in conformitate cu OBD II. Unele dintre motoarele cu 16 valve ale Ford, precum cele gasite in Scorpion, Escort RS2000 si Galaxy s-au bazat, de asemenea, pe acest bloc. In acelasi timp, aer conditionat, geamuri electrice, inchidere centralizata, oglinzi electrice si airbag-uri au fost puse la dispozitie ca suplimente optionale.
 
Versiunea turbo diesel a venit in versiunea 85 CP (63 kW), 100 PS (74 kW) si 115 PS (85 kW) cu o pompa electronica de combustibil.
 
Pentru a 30-a aniversare a Tranzitului in 1995, Ford a lansat un model de editie limitata, numit Transit Hallmark. Au fost realizate sase sute si au fost disponibile in trei culori, cu 200 realizate in fiecare. 
In Europa, VE83 Transit a fost disponibil pana in 2000, dar in Vietnam a fost construit pana in 2003, cand a fost schimbat in iunie pentru noua generatie. A treia generatie Transit a marcat debutul unei platforme Transit cu totul noi. Cu parbrizul sau inclinat in mod distinct pentru a se potrivi cu unghiul capotei si cu un design simplu, asemenea cutiei, a devenit o vedere usor de recunoscut pe drumurile Europei. Mai jos, versiunile cu ampatament scurt au obtinut un sistem modern independent de suspensie fata, imbunatatind calitatea si manevrabilitatea.Spatiul de incarcare a fost de asemenea crescut, in timp ce accesul si vizibilitatea au fost imbunatatite. Motoarele au fost la fel ca inainte, cu benzina si dizel oferite, desi Essex V6 de 3,0 litri a fost inlocuit cu cea mai moderna unitate de 2,9 litri de la Colonia injectata cu combustibil.In 1991, Ford Transit a primit o schimbare majora, pastrandu-si totodata fata zambitoare. Tot ceea ce ii distinge in mod evident pe cei doi, in cea mai mare parte, sunt farurile fata ceva mai rotunjite.

Piese Ford TRANSIT | 1991 - 1994 | Diesel Diesel T #2782K6A5K


ro
2024-05-18T00:36:15+00:00
Piese Ford TRANSIT | 1991 - 1994 | Diesel Diesel T #2782K6A5K
Piese auto Ford Transit 1991-1994 #2782K6A5K
Ford Transit este o gama de vehicule comerciale usoare produse de Ford incepand cu anul 1965. Vanduta in principal ca autoutilitara, Transit este construita si ca autoutilitara (comercializata sub denumirea Ford Tourneo din 1995), microbuz, sasiu dublu, precum si o camioneta. Peste 8.000.000 de furgonete de tranzit au fost vandute, devenind a treia autoutilitara cu cele mai vandute din toate timpurile si au fost produse in patru generatii de platforma de baza (debutand in 1965, 1986, 2000 si, respectiv, 2013), cu diverse „facelift” versiuni ale fiecaruia.   Primul produs al fuziunii Ford a Europei, Tranzitul a fost comercializat prin Europa de Vest si Australia; pana la sfarsitul secolului XX, a fost comercializat aproape la nivel mondial, cu exceptia Americii de Nord, pana in 2013, cand a inlocuit Ford E-Series din 2015. Transit a fost cel mai bine vandut vehicul comercial usor din Europa timp de patruzeci de ani si in unele tari, termenul „Tranzit” a trecut in mod uzual ca marca comerciala generica care se aplica oricarei autoutilitare comerciale usoare din grupul de marimi al Tranzitului. Desi initial proiectat pentru piata europeana, Ford Transit este acum produs in Asia, America de Nord si Europa pentru cumparatorii din intreaga lume. La productia din America de Nord, Transit a castigat locul doi in premiul Motor Truck al anului 2015 al Motor Motor Trend, in spatele pickup-ului Chevrolet Colorado, recent introdus, si in fata noului Ford F-150.   Incepand cu 2016, Transit este cea mai vanduta camioneta de orice tip din Statele Unite, inclusiv vanzari de microbuze. Tranzitul conduce cota de Ford la 57 la suta din piata autoutilitarelor full-size din SUA.  In 1951, Ford Werke AG a lansat seria FK pentru vehicule comerciale, FK care sta pentru Ford Köln, cu vehicule de dimensiuni diferite (FK2000 cu sarcina utila de 2 tone, FK3000 cu sarcina utila de 3 tone, FK3500 cu sarcina utila de 3,5 tone etc.). Seria FK a fost succesorul camioanelor „Rhein” si „Ruhr”. In 1953, seria FK a fost rotunjita cu furgoneta de livrare usoara FK1000 / FK1250 (sarcina utila de 1ton / 1,25 tone), in competitie cu autobuzul Volkswagen tip 2 VW, DKW tip F89L Schnellaster sau Vidal & Sohn Tempo Matador.   Ca de obicei in tarile anglo-saxone in acele zile, expertii de marketing Ford au acordat mai multa importanta denumirii modelului / seriei decat etichetei „Ford” ca marca. Zvonurile conform carora Ford a interzis Ford-Werke AG germana sa foloseasca sigla Ford si, in schimb, a introdus marca Taunus sunt de nejustificat. De asemenea, majoritatea produselor Ford britanice nu aveau emblema Ford.   Vehiculele comerciale produse la Ford-Werke AG au fost comercializate cu sigla FK, in timp ce masinile de pasageri produse din 1948 in continuare au fost oferite sub denumirea de Taunus, referindu-se la modelul re-produs pre-razboi Ford Taunus G93A.   Datorita obiceiurilor europene continentale, seria originala si denumirile de model „FK” si Taunus s-au transformat in marci reale, fiecare cu emblema proprie si modele diferite, comparabile cu modelele Daimler Benz Mercedes sau modelele General Motors Opel. Emblema FK consta din doua ovale usor suprapuse cu „F” de la binecunoscuta emblema Ford in primul si o „K” in acelasi font in al doilea oval. Emblema Taunus a descris prima data Catedrala din Köln; din 1953 pana la intreruperea sa in 1967, steagul orasului Köln a inspirat emblema Taunus.   In 1961, Ford a intrerupt intreaga productie de camioane din Germania si a scos marca FK de pe piata din cauza unor defecte grave si, prin urmare, a scaderii puternic a cererii. Furgoneta FK1000 / FK1250, neafectata de aceste defecte datorita designului sau de constructie complet diferit, a continuat sa se vanda bine si a fost oferita acum sub succesul marcii Taunus cu numele de model Transit, pe langa masinile Taunus 12M / 15M si Taunus 17M. Un program comparabil cu Volkswagen, care oferea vehiculelor sale VW Beetle, VW 1500 si VW Bus la fel pe piata continentala europeana. „Noul” autoturism Transit Taunus a fost acum etichetat cu numele modelului Transit (in locul siglei FK) cu litere mari cromate si o emblema „Taunus” mare, precum si o mica inscriptie Taunus care a fost montata si pe spatele vehiculului. . Nou, insa, era un mic logo Ford sub coloana B din dreapta.   Prima generatie Transit, sau Transit Mark I in Regatul Unit, a fost introdusa in octombrie 1965, preluand direct de la Thames 400E. Aceasta generatie a avut cea mai lunga perioada de productie a oricarui Tranzit pana in prezent, ramanand in mare parte nealterata timp de 12 ani pana la majorarea faceliftului din 1978, productia totala care a durat peste 20 de ani inainte de a fi in sfarsit inlocuita de noua platforma VE6 in 1986.   Autoutilitara a fost produsa initial la instalatia Ford Langley din Berkshire, Anglia (o fosta fabrica de avioane din cel de-al Doilea Razboi Mondial care producea luptatori de uragan Hawker), dar cererea a depasit capacitatea uzinei, iar productia a fost mutata la Southampton pana la inchiderea in 2013 in favoarea. din fabrica de la Izmir, Turcia. Tranzitele au fost produse si in fabrica Ford Genk din Belgia si Turcia. Tranzitele au fost produse la Amsterdam pentru piata locala de la mijlocul anilor ’70 pana la sfarsitul anului 1981. Aceasta fabrica a avut o capacitate suficienta, deoarece Ford Transcontinental produs acolo a avut prea putin succes (productie totala 8000 in 6 ani). Desi Tranzitul s-a vandut bine in Olanda, nu a fost suficient pentru a salva fabrica, care s-a inchis in decembrie 1981.   Tranzitul a fost introdus pentru a inlocui Ford Thames 400E, o mica autoutilitara de control intermediara remarcata pentru pista sa ingusta, care a fost in concurenta cu vehicule similare, dar de dimensiuni mai mari, din autoutilitarele BMC J4 si J2 si Rootes Group Commer PB. Intr-un segment de piata din Marea Britanie, apoi dominat de Bedford CA, concurentul Ford Thames, din cauza zonei de incarcare restransa, nu a reusit sa atraga utilizatorii flotei in numar suficient. Ford a trecut la o configuratie cu motoare frontale, asa cum a procedat in anii 1950 de catre Bedford cu autoutilitarele lor bine considerate din seria CA. Etapa revolutionara a lui Henry Ford II a fost combinarea eforturilor ingineresti ale Ford of Britain si Ford of Germany pentru a crea un prototip pentru Fordul Europei de astazi - anterior cele doua filiale au evitat sa concureze pe pietele interne ale celuilalt, dar au fost concurenti directi in alte. Pietele europene.   Ford Transit Mk3   Codenamed VE6, platforma Transit din a doua generatie a aparut in ianuarie 1986 si a fost remarcabila pentru noul sau corp care a fost de design „cu o singura cutie” (adica parbrizul si capota sunt aproape de acelasi unghi), iar suspensia fata a fost schimbat intr-o configuratie complet independenta in versiunile SWB. Gama motorului a fost in mare parte neschimbata fata de ultimul model facelift din 1978–1985 Mk.1, desi in 1989 benzina Essex V6 3.0 de inalta performanta a fost inlocuita cu Cologne 2.9 EFI V6, in principal din cauza reglementarilor privind emisiile ca Essex Designul V6 avea aproape 25 de ani pana atunci si inca mai folosi un carburator. A treia generatie Transit a fost dezvoltata sub numele de cod "Triton". Facelift in 1992 a vazut adoptarea unei suspensii frontale complet independente in intreaga gama, in timp ce un plan de planificare reproiectat a permis utilizarea rotilor din spate simple, mai degraba decat imperecheate, pe derivatul LWB, crescand in continuare sarcina utila - aceste modele sunt identificabile cu putin mai mult faruri rotunjite fata. In Australia, a treia generatie Transit nu a iesit la vanzare pana in martie 1994, dupa o absenta de 13 ani de pe piata respectiva. Un fatet major pentru Transit in 1994 a oferit Transit un nou nas si tablou de bord, impreuna cu motorul cu 8 valve DOHC de 2,0 L, gasit in Ford Scorpio din 1993 pana in 1998. Este similar cu unitatea anterioara Sierra DOHC, dar fara distribuitor si foloseste unitatea de control a motorului de nivel CE-V actualizata in conformitate cu OBD II. Unele dintre motoarele cu 16 valve ale Ford, precum cele gasite in Scorpion, Escort RS2000 si Galaxy s-au bazat, de asemenea, pe acest bloc. In acelasi timp, aer conditionat, geamuri electrice, inchidere centralizata, oglinzi electrice si airbag-uri au fost puse la dispozitie ca suplimente optionale.   Versiunea turbo diesel a venit in versiunea 85 CP (63 kW), 100 PS (74 kW) si 115 PS (85 kW) cu o pompa electronica de combustibil.   Pentru a 30-a aniversare a Tranzitului in 1995, Ford a lansat un model de editie limitata, numit Transit Hallmark. Au fost realizate sase sute si au fost disponibile in trei culori, cu 200 realizate in fiecare.  In Europa, VE83 Transit a fost disponibil pana in 2000, dar in Vietnam a fost construit pana in 2003, cand a fost schimbat in iunie pentru noua generatie. A treia generatie Transit a marcat debutul unei platforme Transit cu totul noi. Cu parbrizul sau inclinat in mod distinct pentru a se potrivi cu unghiul capotei si cu un design simplu, asemenea cutiei, a devenit o vedere usor de recunoscut pe drumurile Europei. Mai jos, versiunile cu ampatament scurt au obtinut un sistem modern independent de suspensie fata, imbunatatind calitatea si manevrabilitatea.Spatiul de incarcare a fost de asemenea crescut, in timp ce accesul si vizibilitatea au fost imbunatatite. Motoarele au fost la fel ca inainte, cu benzina si dizel oferite, desi Essex V6 de 3,0 litri a fost inlocuit cu cea mai moderna unitate de 2,9 litri de la Colonia injectata cu combustibil.In 1991, Ford Transit a primit o schimbare majora, pastrandu-si totodata fata zambitoare. Tot ceea ce ii distinge in mod evident pe cei doi, in cea mai mare parte, sunt farurile fata ceva mai rotunjite.
2024

Accesorii Ford Transit 1991-1994

Catalog Piese Ford Transit 1991-1994